Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet

2018-02-21 21:30
Ordförande Johan Zetterlund berättar i ett öppet brev nedan om tankegångarna kring varför man tackar nej till ett eventuellt kvalspel.
  • Uppdaterad: 2018-02-21 21:30

Hej alla Brunflovänner!

Varje år den här tiden på året, i alla fall de tre senaste åren så har kvalfrågan brunnit i knutarna. Traditionen har varit att vara med. Men i år kommer vi inte att vara med i ett Hockeyettankval. Ett beslut som vi i styrelsen är väldigt stark i. Det är också något som vi vid varje värvning och kontraktsförnyelse påpekat sen i april/maj. Laget har gjort ett gediget och ett riktigt bra jobb i serien i år. Vi hade som mål att gå till alltvåan, vilket stod klart tidigt att vi klarade, men en sån här stark säsong var vi inte beredd på, och det gav väl lite kvalhopp inne i omklädningsrummet. Vi lade inte märke till det hoppet tillräckligt snabbt visade det sig. Om vi ska vara lite självkritiska så är det väl att när framgångarna kom, så skulle vi varit mer aktiva och påminna om förutsättningarna vi satte i våras.

Varför satte vi då de förutsättningarna? Efter förra årets situation där vi inte lyckades få ihop a-lagsverksamheten på ett bra sätt, och kände att det svajade till ordentligt i hela föreningen, så behövde något göras. Vi kom snabbt fram till att de hjulspår vi körde i, inte var realistiska för en förening i vår storlek. Både ekonomiskt och organisationsmässigt är vi för små, underlaget för bra publiksiffror är väldigt små under säsong när vi alltid spelar samtidigt som ÖIK, och våra ungdomar spelar seriespel samtidigt. Hockeyettan i dess nuvarande form är helt enkelt en förlustaffär för oss och många andra klubbar. Med resekostnader på ca 750.000 kr innan kval så är det tufft, det behövs i dagens läge ca 3-4 miljoner per säsong att hålla ett stabilt lag i Hockeyettan.

Med dessa siffror och ett jobbigt fjolår så var vi tvungna att ta ett omtag med hela föreningen. Ekonomin ska saneras och ändras, en jämnare fördelning mellan A-lag och Ungdomssidan för att stimulera vår ungdomsverksamhet måste till de tre närmsta åren. En tydligare ansvarsfördelning i styrelsen, skapande av en ny sportkommitté m.m, få hem så många spelare som växt upp i klubben som möjligt, en tydligare Brunfloanda i truppen och samtidigt stärka banden med ÖIK för att säkra seniorverksamheten nu och på sikt. Detta tycker vi att vi lyckats med, ca 40 spelare kontaktades, men vi behövde också lyfta in utifrån för att få en full trupp. Säkra verksamheten för framtiden, helt enkelt.

En analys av föreningen har gjorts och den kommer att delges medlemmarna under våren. Nu nästan en säsong senare så mår vi bra ekonomiskt, men ett kval med resor till Kiruna och liknande får ner oss på noll igen. Dessutom så, eftersom Hockeyettan går en klubb kort i norr efter Sundsvalls sena avhopp så skärpte förbundet reglerna för kvalspel, förr var det böter om man tackade nej till att gå upp, nu kan man stoppas från seniorspel helt kommande säsong om man tackar nej till att gå upp. Det är inte ett kval värt för oss. Vi måste bli väldigt mer stabil än så, för att inte hamna i ekonomiska trångmål igen. Den totala verksamheten måste gå först, det ansvaret har vi i styrelsen. Vi växer så det knakar underifrån och börjar bli trångbodda, investeringar måste göras. Vi vill bygga en stabil klubb, med ett gott rykte om oss. Där är vi inte än, men vi är på väg dit. Vi ber om förståelse, tid och tålamod. Inga fler quickfix och föreningens bästa bakom varje beslut, är det som gäller för den här styrelsen.

MVH Johan Zetterlund, Ordförande BIK.

Skribent: Karl Malmquist
Epost: Adressen Gömd

Brunflo TV - on startpage

Bli Medlem on startpage


  Brunflogrillen


gf-logo_transp

 http://www.HockeyPractice.se

scandic

östersundshem

Marklunds stödjer Brunflo IK

hemmakvall

klubbmobil

ha_logo

Logo_SISU_2013_RGB_med_transparent_bakgrund

Postadress:
Brunflo IK - Ishockey
Åkrevägen 2 B
83432 Brunflo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info