Hoppa till sidans innehåll

Inför Kovland och Svenstavik

2018-01-05 13:41
Inför matcherna mot Kovland och Svenstavik
  • Uppdaterad: 2018-01-05 13:55

Nytt år, nya möjligheter!

Efter många fina prestationer under hösten så fick det unga Brunflolaget den 20e december lite välförtjänt julledighet för att sedan återsamlas dagarna efter nyår. Man parkerar för tillfället på en stabil fjärdeplats i tabellen dock med två matcher färre än lagen som ligger etta och tvåa.

Under fredagen är det serieledarna från Kovland som kommer på besök. Medelpadingarna har haft en stark höst och leder för närvarande hockeytvåan CD. Laget innehåller en hel del rutin från hockeyettan där Christopher Erixon, Vincent Andersson och Thomas Astner är några av dom mest tongivande spelarna. Målvaktssidan har man under december stärkt upp med tidigare Timrå och Nybromålvakten Sebastian Andersson som kommer från en fin fjolårssäsong i Njurunda och var en av anledningarna till att laget tog sig hela vägen till kvalserien.

Hemsidan haffade coach Jens Östlund för att stämma av läget.

Hur är känslan inför helgens matcher?

-Skönt att komma igång igen, vi har haft många som firat jul och nyår hemmavid så träningsnärvaron i mellandagarna har varit sisådär, nu har vi kört tre pass den här veckan och det har sett bra ut.

Kovland leder för tillfället serien, hur ska ni gå tillväga för att vinna över dom?

-När vi slog dom borta så hade vi en bra defensiv samt att vi var väldigt effektiva när vi fick våra lägen. Jag tror på samma matchbild idag med ett spelförande Kovland. Vi kommer från att släppt in 14 mål de två senaste matcherna (Njurunda & ÖIK så vi måste hitta tillbaka till den trygghet i defensiven som vi tidigare haft för då brukar det lösa sig även i offensiven.

Under lördagen åker Brunflo vidare till Lennart Arena för att möta Svenstaviks HK eller ”Sveriges sämsta hockeylag” som dom själva kallar sig. Laget kommer närmare första segern och före jul  förlorade man oturligt med uddamålet mot Järpen. Svenstavik coachas av engelsmannen(!) Simon Anderson. Truppen innehåller även sex stycken importspelare där kanadensaren Alex Cyrenne är det senaste tillskottet. Alex spelade för övrigt tillsammans med Braddock Otton under säsongen 14/15 i Blind River Beavers.

Bästa poängörare i respektive lag

Kovland: Christopher Erixon 35 poäng (17mål 18ass)

Svenstavik: Boris Ruzicka 13 poäng (3mål 10ass)

Brunflo: Linus Almroth 28 poäng (14mål 14ass)

 

Matchstart fredagen den 5e januari är 19.30, kom och stötta!

Skribent: Karl Malmquist
Epost: Adressen Gömd

Brunflo TV - on startpage

Bli Medlem on startpage


  Brunflogrillen


gf-logo_transp

 http://www.HockeyPractice.se

scandic

östersundshem

Marklunds stödjer Brunflo IK

hemmakvall

klubbmobil

ha_logo

Logo_SISU_2013_RGB_med_transparent_bakgrund

Postadress:
Brunflo IK - Ishockey
Åkrevägen 2 B
83432 Brunflo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info