Hoppa till sidans innehåll

Fyra poäng!

2018-01-07 12:20
Matchrapport Kovland och Svenstavik
  • Uppdaterad: 2018-01-07 12:33

Två matcher – fyra poäng

 

Under fredagen ställdes Brunflo mot serieledande Kovland, en tuff match skulle det visa sig. Kovland var även dom som tog ledningen halvvägs in i första perioden genom Viktor Widén som påpassligt utnyttjade en felpassning i Brunflos slott. Medelpadingarna utökade sedan till 0-2 efter 18.50 och det genom Tobias Löfblad. Resultatet stod sig alltså in till periodvilan. Inte helt rättvist resultat kan man tycka då Brunflo skapade flertalet vassa målchanser framför Sebastian Andersson i Kovlands målbur.

Andra perioden startar något trevande och Kovland stänger effektivt ner Brunflo som har svårt att komma fram till dom där riktigt farliga lägena. 16.03 in i andra perioden tar Kristian Söder sig ut på offensiva utflykter där han trollar sig igenom Kovlandsförsvaret och sätter vackert reduceringen i krysset bakom Andersson i motståndarburen. 1-2 står sig inte länge och dryga minuten senare hittar seriens poängligaledare Christopher Erixon en liten lucka på Braddock Otton där pucken snöpligt slinker in och 1-3 är ett faktum. Brunflo rycker upp sig spelmässigt efter det och skapar en del framåt, till slut sitter 2-3 reduceringen genom Linus Almroth och det bara sekunden innan ”hesa Fredrik” tjuter.

I tredje perioden startar Brunflo med full fart mot en kvittering och 7.58 styr Emil Broström in 3-3 bakom en chanslös Sebastian Andersson. Resterande del av perioden så står matchen och väger där båda lagen skapar många bra chanser utan att få utdelning. Det hela slutar med mållös förlängning följt av straffar där Christopher Erixon avgör. Serieledarna fick alltså vända hemåt med två poäng i bagaget och BIK får alltså nöja sig med en poäng i toppmötet.

Så här säger Jens Östlund om matchen.

-Jag är nöjd med matchen med tanke på att vi haft så få träningar innan, det märktes att vi har kört hårt under veckan så vi hade en del tunga ben. Spelmässigt tycker jag inte matchen var någon höjdare och jag är inte ett dugg förvånad att det slutar oavgjort då det är den tredje av fyra matcher mot Kovland som faktiskt slutar med straffar. Det som vi tar med oss från matchen är moralen att vi faktiskt lyckas komma tillbaka från 1-3 underläge.

Lördagens batalj mot Svenstavik i Lennart Arena slutade med storseger 13-2 till Brunflo. En match där det inte var något snack om saken vilka som var bäst även om Svenstavik stod upp bättre än senast. Junioren Lucas Hellström fick chansen i kassen och stoppade 17 av 19 skott. Nyförvärvet Danil Burdov fick även glänsa med två assist.

-Svenstavik har definitivt blivit bättre som lag. Jag och Gary hade gärna önskat att vi varit något mer effektiva och satt dit något fler mål än vi gjorde men det är inte helt lätt dessa matcher. Det syns tydligt efter helgen att vi fortfarande har en del att jobba med och då framförallt pass och mottagningar. Det kommer säkerligen vara bättre redan till helgen då vi fått lite mer träningar i benen säger tränare Jens Östlund.

Spelarkritik efter dessa två matcher?

-Jag tycker Rikard Östrup stod för en bra insats mot Kovland, men mot Svenstavik var det mer ”mellanmjölk” kan man säga. 

Redan på fredag spelas nästa hemmamatch i Klanghallen igen då laget ställs mot AIK Härnösand. Missa inte det!

Skribent: Karl Malmquist
Epost: Adressen Gömd

Brunflo TV - on startpage

Bli Medlem on startpage


  Brunflogrillen


gf-logo_transp

 http://www.HockeyPractice.se

scandic

östersundshem

Marklunds stödjer Brunflo IK

hemmakvall

klubbmobil

ha_logo

Logo_SISU_2013_RGB_med_transparent_bakgrund

Postadress:
Brunflo IK - Ishockey
Åkrevägen 2 B
83432 Brunflo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info