Drömstart! - Brunflo IK - Ishockey - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Drömstart!

2018-01-28 10:17
Alltvåan drog igång under fredagskvällen och Brunflo stod för en succéartad match.
  • Uppdaterad: 2018-01-28 10:23

För femte gången den här säsongen så ställdes Brunflo mot Kovland, och många hade förväntat sig en jämn match på förhand. Chanser skapades åt båda hållen men Kovland var det laget som påpassligt tog ledningen med endast elva sekunder kvar av första perioden. Lars Viklund tog chansen att trycka in returen från Braddock Otton i hemmamålet och 0-1 var ett faktum.

Andra perioden startade i en enorm fart från hemmalaget men bortalagets målvakt står pall när Brunflo forcerar. 11.02 in i perioden kommer Samuel Sjöö till ett läge där han distinkt placerar in kvitteringen. Det dröjer sedan inte länge innan Linus Almroth ser till att Brunflo även tar ledningen genom ett vackert handledsskott rakt upp i krysset. Hemmalaget fortsätter med intensiv press mot Kovland vilket ger utdelning när Emil Broström och Jonathan Mooe ökar på till 3-1 och 4-1.

Sista perioden går Brunflo ut och kontrollerar helt och hållet, Emil Broström ökar på ledningen till 5-1 tidigt. Kovland försöker dock forcera framåt för att göra match av det hela igen men med bra målvaktsspel från Braddock Otton och med god hjälp av hårt arbetande och uppoffrande försvarare så kan man hålla ifrån Medelpadingarna och slutresultatet skrivs till 5-1, en drömstart av Alltvåan när man skickar hem grundserievinnarna tomhänta!

Hemsidan tog ett snack med tränare Jens Östlund efter slutsignalen.

Ni såg ut att flyga fram på isen i den andra perioden, vad hände?

-Ja, vi gör en riktigt bra andra period. Vi satte passningarna på bladet och hade bra fart. Det har sett riktigt bra ut på träningarna under veckan så det var skönt att vi fick utdelning.

Som helhet vad säger du om matchen?

-Vi gör våran klart bästa prestation för säsongen. Vi var starka i egen zon där vi förut har varit lite svaga, men nu tuffar vi till oss och jobbar färdigt i varje situation.

Några spelare du vill framhålla särskilt i matchen?

-Mattiz Korsgren och Samuel Sjöö spelade som i trans och allt fungerade för dom,så det var kul. Jonathan Mooe är där varje kväll och jobbar hårt men han får inte dom stora rubrikerna, men ikväll gör han ett otroligt viktigt mål för oss. Sedan tycker jag att vi gjort ett riktigt kap att Joakim Strömdahl är tillbaka i BIK, grym skridskoåkning och trygg med pucken. Braddock Otton var även stabil i kassen.

Nästa match för Brunflo spelas fredagen den 2 februari och då står AIK Härnösand för motståndet på bortaplan.

Skribent: Karl Malmquist
Epost: Adressen Gömd

Brunflo TV - on startpage

Bli Medlem on startpage


  Brunflogrillen


gf-logo_transp

 http://www.HockeyPractice.se

scandic

östersundshem

Marklunds stödjer Brunflo IK

hemmakvall

klubbmobil

ha_logo

Logo_SISU_2013_RGB_med_transparent_bakgrund

Postadress:
Brunflo IK - Ishockey
Åkrevägen 2 B
83432 Brunflo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info